Semestern som gick fel men ändå lyckad (2007)

Här är vår resa som inte blev som vi tänkt år 2007, men vi hann ändå uppleva otroligt mycket. Vi kommer att försöka igen att resa i Europa. Vi har hunnit med att byta både bil och vagn sedan dess.

Fredagen den 13 juli 2007
Tumba – Ronneby.
Efter ett stressigt packande med både känslor och kanske mest förvirring av familjefadern och ett mer systematiskt packande av familjens hjärta, husmor, kära raringen, regeringen (kärt barn har många namn) så kommer vi äntligen iväg sent, alldeles för sent vid 15-tiden. Enligt bilens klocka 14:58.
Första sträckan blir hela 4km. Ned till bensinmacken för att tanka bensin.
Efter ytterligare cirka 10 minuter så bär det av från hemorten, Tumba, Botkyrka mot Vårsta och sedan mot Södertälje, som senare visade sig vara ett ganska smart vägval då köerna på E4:an från norra Botkyrka ringlade i sakta mak mot Moraberg – Södertälje enligt lokalradion.

Äntligen är vi ute på motorvägen. Nu så känns det som man lägger lite kilometer bakom sig. Färden fortsätter genom kraftiga skurar och varmt solsken om vartannat och barnen får lyssna på lite barnbok på CD, Sunes sommar.
Efter ca 1½ timme så kommer vi ned mot Nyköping och det har kurrat i det flestas magar säkert i en halvtimme redan och samtalet börjar mer och mer bli lite påfrestande från barnen och frun som påpekar att vi har inte ätit lunch och vi bestämmer oss för att ta första bästa ställe att äta på. I normalfall hade det säkert blivit McDonald’s men nu hade vi ju husvagn med oss och då går det ju inte.
Det fick bli Rasta Nyköpingsbro. Ligger fint ovanför motorvägen. När en del tunga fordon passerar under bron så kan man känna hur bron ibland kränger lätt till utav luftdraget.

Efter en för min del besvikelse till måltid bestående av kalla, slimmiga köttbullar och överkokta skalade potatisar med ny hård hinna på så bar det av efter sedvanligt toalettbesök av samtliga, dock ej beroende av maten.
Kommer ut på motorvägen och vi hinner väl köra ca 3-4 kilometer innan det blir tvärstopp i trafiken.
– ”jahapp” tänkte man för sig själv. Det här börjar ju bra, först komma iväg alldeles för sent, sen köer, redan söder om Nyköping. Men det löste sig bra i alla fall, det var en ny Audi A3 som hade brunnit i motorn och därför hade brandkåren stängt av ett körfält.

Resan gick vidare och rullade på.

Nästa stad Norrköping. Nu hade jag lite beslutsångest. Antingen kör vi mot Jönköping och sen mot Ronneby. Eller så svänger vi av och kör E22:an hela vägen ner.
Hade ju hört om vägkaoset p.g.a. regnet över småländska höglandet och det fick avgöra vägvalet.
Mot Kalmar fick det bli.
Hann bara åka till Söderköping innan blev det tvärtopp i trafiken igen, ungefär vid slussen över Göta kanal. “oh nej” inte köer igen var min tanke. De andra protesterad hej vilt i bilen men det var ju bara att köra vidare.

Skulle nog ha kört via Jönköping i alla fall. Den är mycket kortare och hade nog gått bra att köra där med.
Strax innan Oskarshamn så börjar lille-man gnälla och protestera i baksätet. “-Har ont i benen”.
Hans ben hade somnat och det var dags för en paus och lite käk.
Så vi beslutande att vid första vägkrog ta inför att käka, men det var bara skog efter mil efter mil och inga skyltar, helt otroligt, inget alls att referera till som kan tala om hur långt det är kvar, sen helt plötsligt “ett gyllene M” syns. McDonalds. Dit ska vi ropar barnen och frugan. Sagt och gjort svänger av då säger frugan att “titta där, ICA Maxi! Mitt ute i bushen kändes det som.
Lustigt ställe att bygga upp en storbutik. Nåväl, mini-ronaldo och jag går in på MAXI för att handla och fru och lille-man stannar kvar för att röra på sig lite. Hans ben hade ju somnat och därför hade han gnällt, gråtit och gnytt sista tiden. Aldrig med denna väg ner till Ronneby om inte annat så i alla fall till Öland. Och dessutom mycket tidigare avfärd än som nu.

Efter lite mat i magen så kändes humören på topp igen och alla var jätteglada över att få fortsätta färden.

Efter tankning vid 22-tiden i Kalmar så kom vi äntligen fram till huset i Gärdestad, Ronneby vid midnatt.
11 timmar tog det att köra ner med lite pauser. Nehej, aldrig mer köra via Kalmar ned till Gäredstad.
Utan vagn så har man kört Ronneby .- Tumba på ca 4½timme och det är vad man står ut med, inte det här.

Efter lite irriterad uppackning så kom man i säng, behöver man nämna att det tog ca 30 sekunder att somna, mätt som man var efter kvällsmat.

Den 14:e juli 2007
Idag så vaknade man upp och tog det lite lugnt och åkte in till stan för att fylla på förråden och upptäcker att det är ju “Tosiga bonnadan” i Ronneby. Ett inferno av knallar som säljer allt krims och lite krams.
Nu ska vi in dit och köpa en burköppnare som vi inte har i vagnen. Fast vi har en massa konserver. Smart va?

Imorgon hoppas vi komma iväg vid 7-tiden.

Den 15:e juli 2007
Kommer iväg i skaplig tid på morgonen och stannar till på en blixtvisit i Norje i Blekinge för att hämta upp en Blekingekarta över campningar. Upptäckte denna alldeles smått idylliska lilla camping som man fick lust att återvända till, dock för att campa, rekommenderas.
Färden fortsätter längs E22:an mot Malmö och vi roar oss lite smått med att räkna vindkraftverk. Desto närmare Malmö vi kommer desto tätare och fler verkar vindkraftverken bli.

Malmö brostation kommer vi till ca 12-tiden och köper en tur och returbiljett med bro samt färja över Rödby – Puttgarden. 2400kr kostar det med bil och husvagn. Kommer ju på alldeles senare att jag skulle ha visat upp campingkortet så hade vi fått 10 % rabatt. Glömsk är man ju… *suck*

Kör över bron, som nu börjar bli rutin för oss, för tredje gången söderut, och beundrar utsikten så gott det går. Försöker kika under och över överliggaren på räcket, den sitter precis i “rätt” höjd så den skymmer utsikten. Kanske har man fel bil?

Tunneln passeras i rask takt och äntligen så är vi i Danmark. Det är tredje gången som man verkligen känner att man är i ett annat klimat, det är något speciellt med sundet mellan Sverige och Danmark som gör att luften är så mycket svalare på Sverige sidan.
Nåväl glada i hågen fortsätter vi färden mot Puttgarden och ca 10 minuter senare så tänds det en ilsken gul lampa i bilens varningsdisplay. Usch vad skrajsen man blir. In på första bästa rastplats, kollar upp i instruktionsboken vad det kan tänkas betyda.
– ”Motorelektronik störning” ja vad är det, kan ju i princip vara vad som helst.
Slänger oss på telefonen och får då ett besked att den lampan har tänds förut och varit inne på märkesverkstan 2 gånger förut för denna störning, dock så har lampan slocknat bägge gångerna på väg till verkstaden så de har inte kontrollerat bilens datalogg fick jag reda på. Fastän man har gjort rent gasspjället.

Lugnar mig lite och vi fortsätter färden söderut och hoppas på att lampan ska slockna under körningen, förlorade väl en timmes körtid söderut på detta
Kommer ned till Rödby och färjterminalen och kikar lite på reklamen på storbildsteven.
Strax kommer färjan i hamn och vi kan påbörja vår allra första körning ombord. Pirrigt värre och alla möjliga bilder far runt i skallen på en på hur man lyckas smasha vagnen i både bogvisir och utskjutande rör som det brukar vara på bildäck, men det går ju jättelätt att köra ombord, oroade mig alldeles i onödan för detta.
Ut ur bilen fort som attan upp på restaurangdäck för att käka, och det är redan fullt, så det blir en smått fantastisk sen lunch bestående av korv med bröd samt en sandwich till mig.
Efter ca 45 minuter så är vi i Puttgarden och rullar lekande lätt av som vi rullade ombord.
Lampan i bilen lyser fortfarande ilsket gult. Tankarna vandrar vidare i alla möjliga skräckscenarion om vad som kommer att hända på väg mot Italien. Färden fortsätter förbi Lübeck och mot Hamburg och ett par köer hinner vi med, lite underligt på en söndag tycker jag. Bland annat en husvagn som ligger på taket framför bilen.

Efter 2 timmar så börjar vi bli hungriga och trötta så nu börjar det bli dags att hitta campningar.
Lugnt tänker jag och slår på gps:en, -”va katten” inget syns, det är som en annan simpel gps. Hittar inte ens restauranger. Finns ju inget i den.
Nu funderar jag argt på om det är så att resten av kartorna ligger hemma på dvd-skivan som följde med köpet, konstigt ändå tänkte jag, för adresserna finns ju.
Jaha, färden fortsätter, om än väldigt irriterat i bilen och vi stannar till vid en rastplats med bensinmack och kollar i den vanliga kartan.
Lättare sagt än gjort. Det var ju i sådan skala så man kunde lika gärna har ritat hela tyskland på en sida, ännu mer irriterat.
Jag bestämmer mig för att gå in på macken för att köpa mig en karta, tar med mig stor-grabben och vi kommer in på macken och ser en vägg full med kartor, bläddrar mig fram till en liten klassisk karta som man ska veckla ut för att få lite överblick.
Försöker läsa den och ser inga campningar i den heller, nu bestämmer jag mig för att gå fram till kassan och fråga efter någon camping. Då händer det, ska bara veckla in kartan igen och jag halkar lite lätt med högerhandens långfinger som jag har hållit upp en del utav kartan med.
Först så faller kartan säkert 6-7 sidor ned för att slutligen vecklas ut som en Dagens nyheter modell äldre av jätteformat, hur penibelt var inte det här då. Turist- javisst!
Där står man med en omöjlig karta som omöjligt vill vara till lags och vecklas ihop. Det går fasiken inte att veckla ihop den lite snyggt och diskret.  Känner mig så liten, i alla fall skulle ha varit lika liten som en mus i just det tillfället.
Där står man och fumlar högt prasslande med en omöjlig karta på en mack i tyskland som turist med en ilsken gul lampa i bilen och irriterad familj som är dessutom är på svältningsgränsen. Vill de antyda i fall. 

Tillbaka till bilen för att kika närmare på kartan som hittills har lästs av stor-grabben och frugan och nu måste det ändå stå något.
In i registret och hittade symbolförklaringen. Det ska finnas utmärkt var det finns campningar. Så hittar jag konstiga blåa punkter med vid varje avfart i kartan. Kan det tänkas vara det som jag tror avfartsnummer.
Hittar en tältsymbol i karta söder om Hamburg, avfart 43. Precis bredvid ska det ligga en camping.
In i bilen och färden fortsätter söderut. Och mycket riktigt, de blåa punkterna i kartan med siffror betyder avfartsnummer. Nummer 40, 41 och 42 kommer och nummer 43 känns väldigt avlägsen nu.
Till slut så dyker den upp, kastar mig av Autobahn där de kör som galningar, säker långt över 200 km/h och bara ett par meter bakom varandra, inte undra på att när det sker olyckor så sker det så stora olyckor, de hinner ju inte stanna.
Avfarten tar slut snabbt och en liten skylt talar om att det ska finnas en camping till höger ca 1km längre bort.
– “Äntligen!” utbrister hela familjen.
Klockan är nu ca 20:30 och man ser hur de tittar på mig med sina hungriga blickar som jag vore en skinka eller en grillad kyckling. Sen kommer en liten infart till höger som jag missar så klart. Bara att vända lite längre fram och köra tillbaka.
Håller tummarna och hoppas på att det finns plats. Frågar lite på knagglig engelska. Nu kommer ju skolengelskan till pass igen. “ Do you have any free pitches with electricity left?! Oh yes! Dessa två ord var som en ankare som släppte från bröstet och jag sa att jag tar gärna en plats.
Blev anvisad en plats och frågar om det är ok att betala i förskott då vi inte vet vilken tid vi åker iväg, det kan ju bli tidigt, vi är ju på väg till Italien.
Får ett lånekort som öppnar bommarna mot en deposition på 20 euro, helt okej tycker jag.
In på tomten och river ut grejerna ut vagnen, bord, stolar nästan flyger ut.
Efter 2 minuter så märker ja hur fuktigt det är i luften, kläderna verkligen klibbar fast på kroppen.
Kollar temperaturen i bilens utetermometer, jösses +31c.
Gör i ordning lite kvällsmat och barnen får leka litet lätt innan det är dags för att sova.
Vi nattar barnen och de somnar på några minuter.
Jag och frugan sätter oss utanför vagnen för att svalka oss litet så gott det går.
Läser kartboken lite och försöker planera morgondagens sträcka litet, fast det är ju en väldigt ilsken gul lampa som lyser. Lägger kartboken på bordet och vi pratar igenom om morgondagen och vi beslutar oss att ringa igen om lampan för att försäkra oss om att det inte kan bli värre, för bilen går ju som vanligt i 80 km/h med vagn efter.
Flyttar på kartboken för att kika lite i den och ser fuktfläcken på plastbordet där kartboken legat. Fy katten vad äckligt fuktigt det är. Nu är klockan närmare midnatt och vi går och lägger oss.

Vaknar upp vid 7 och frugan klampar in i vagnen, hon har varit uppe ett bra tag redan. Vi gör i ordning frukosten och skickar iväg barnen på lite lek. Vi upptäcker hur fin och vacker denna camping, Brunautal am see.
En vacker liten bäck med strömmande vatten och decimeterstora fiskar simmar i stim igenom gräskanterna.
Kortidscampare på en sidan bäcken och lånetids på bortre sidan över en vacker träbro. En liten idyll visar det sig att vara. Så kom ihåg avfart 43 söder om Hamburg. Vad staden heter, ja vad kan den heta?
I alla fall i perfekt avstånd ifrån Puttgarden för ett första stopp på väg söderut.
Fin service, med tvättmöjligheter av kläder och sig själ, varmvatten ingå i avgiften på ca €23.
Vi gillar denna camping och dess lugn. Här skulle man ju kunna campa en längre tid.

Efter många samtal till Sverige och kontakt med Bilia så och stor beslutsånger så kommer vi fram till att ta det säkra för det osäkra och avbryta Italiensemstern och återvända mot Sverige och hoppas på att lampan ska slockna, humöret är väl sisådär hos samtliga, vi hade ju verkligen sett fram emot denna semester vid ett bad-paradis.
Packar ihop sakerna med vemod och checkar ut.
Passar på att fråga om det är okej att nämna detta på internetforum för campare och de säger javisst självklart. Lämnar Internetadressen www.husvagnsforum.com och säger att det dröjer ett par veckor innan jag skriver in.
Färden vänder hemåt. Mot Sverige som vi bara nyss hade lämnat.
Får ett telefon samtal om att vi är välkomna till Volvo i Lübeck för rådgivning av bilen och vi styr dit.
Kastar ett öga på utomhustemperaturen just nu. +36c. Och klockan är inte ens 12 ännu. Fy katten. Det är hett. Otroligt hett. Tur att man har luftkonditionering i bilen. För utan hade det aldrig gått så här långt ens.
Hittar gatan i navigatorn i Lübeck till Volvo och efter ca timme kommer vi fram. Volvo låg precis vid motorvägen. Kliver ut ur bien och slås nästan in i bilen igen utav värmen. Att det kan vara så här fuktigt, det är helt otroligt. Får väldig snabb hjälp på kundmottagningen, det är något helt annat än hemma i Stockholm där säljarna och service personal sår i klungor och diskuterar kvällens fotbollsmatch. Kanske har de ett annat lönesystem i Tyskland. Nåväl, nog om det. Servicemannen rekommenderar starkt att byta serviceanläggning i Sverige och få en annan åsikt om bilens kondition. Det gör att vi vill fortsätta hem och kolla upp bilen, vi tackar vänligt, tyvärr hann jag aldrig få hans namn innan vi åkte iväg. Kunde ju varit trevligt att skicka en uppskattande present till butiken för den fantastiska serviceandan de har.

Kör vidare mot Puttgarden igen och kommer fram relativt snabbt tycker jag.
Nu ska det handlas i Boarder shop. Det är ett enormt varuhus precis vid färjeterminalen som innehåller alkohol och godis i fyra våningsplan. Tänk dig en Ålandsfärja med bara dessa varor. Helt enormt.

Efter lite handlande av “godis” av olika slag till de små och stora i familjen så beger vi oss mot färjeläget där vi får vänta en halvtimme innan färjan kommer. Även denna gång går det jättesmidigt att köra ombord fastän vi kör upp på övre däck denna gång, med husvagn.

In snabbt igen och hittar restaurangen direkt igen och denna gång så hinner vi faktiskt ställa oss i matkön.
Får maten och betalas och då ser vi att alla bord är upptagna av sittande personer utan mat.
Alltså hur katten tänker man? Man sätter hälften av familjen vid ett bord, medan andra hälften köar för mat. Det är ju bara det att de får ju sin mat efter oss och v vill ju äta före dem, för att kunna lämna plats. Nu lyckas vi klämma in oss på ett litet bord och äta upp pastan med bolognesesåsen.
Efter ett tag så är det dags att köra av båten och även denna gång så går det smidigt.
Nu bär det av från Rödby mot Köpenhamn i rasande fart.
Vi hade planerat att besöka en Volvo verkstad i Malmö direkt på morgonen så funderade lite på en kanonfin camping vid Ishöj precis utanför Köpenhamn.
Efter ca 2½timmes bilresa igenom Danmark så kommer vi fram till Ishöj och kör mot Tangloppens camping längst ut på udden och chansar på att de har en plats.
Tyvärr, det är fullt fick jag till svar likaså campingen cirka en kilometer innan Tangloppen.
Vad göra? Nu är det bråda tider. Måste ju ha en plats att sova på. Kör ner till havet och badet och låter familjen gå ner för att sträcka på benen samt plaska lite i vattnet.

Slår lite i navigatorn i hopp om att hitta något. Döm om min så hittar den en massa campningar runt omkring.
Beslutsångest. Försöka chansa på en camping här vid Köpenhamn eller på andra sidan av bron. Familjen kommer tillbaka glada och lite spring i benen. Nu bär det av, mot Sverige. Beslutar mig att chansa lite och hoppas på en plats, annars blir det fricamping.
Vad händer nu? Jo, lampjäveln som så ilsket stirrat en i ansiktet i mer än 70 mil slocknar. Hur irriterande är inte det då?
Hoppas på att det finns i bilens logg om vad som skett.
Äntligen ser vi bron.
Hittar Sibbarps camping i navigatorn och vi ringer dit så fort det står Telia i mobilen när vi passerar på Öresundsbron.
Yes! En ledig plats kvar med el, den vill vi självklart ha.
Checkar in och får en lätt plats att backa in på.

Efter en stund så slår det en hur stor denna camping är, Sibbarps eller Malmö city camping som det också kallades. Standarden är helt okej och rent och helt är det. Det syns ju att det är använt men inte slitet på något vis. Får vi tillfälle som kommer vi gärna tillbaka hit. Eller har det som en startplats inför en nästa resa.

Den 16:e Juli 2007
På morgonen ser jag att ACSI är på besök och klistrar upp nya lappar på dörrarna. Antagligen godkända.
Telefonen ringer och vi får en tid samt två kontaktpersoner på Bilia i Malmö och vi är välkomna dit på morgonen.
Kör dit och får en frukostkupong och sätter mig och väntar på genomgång eller “domen”.
Efter cirka 40 minuters väntan är det min tur. Eller rättare sagt Lill-Tubbes tid.
De kopplar in lite sladdar i hjärtat på bilen och ut kommer informationen, fel på Luftmassemätaren.
Ojdå. Den byts samt 3000kr fattigare och bilen går bra efter det igen.
Tillbaka till campingen för att checka ut. Efter lite rådslag så belutas det att vi ska åka till Ullared och handla lite. Det måste ju vara något speciellt med detta ställe eftersom folk vallfärdar hit med husvagnar och busslaster.
Vi kommer fram vi 14-tiden och får en plats utan el och det går ju bra en natt.
Måste ju testa om det går. Ställer i ordning vagnen och tar en sväng ned. Frugan och barnen tar det lilla blå tåget som går mellan campingen och Gekås hela tiden.
Kollar lite på utförsäljningen. 10kr för ett par finbyxor. 50kr för ett par trepack t-shirts.osv osv. nu börjar man ju förstå vad det handlar om. Hit måste man ju fler gånger.
Vi går in på stora Gekås och shoppar loss. Tröjor, byxor, regnkläder osv.
Kanna till vagnen och små saker.
In till vagnen igen när de håller på att bomma igen, och lagar lite mat på gasolen. Det går ju fantasiskt bra.
Efter en stund är det nattdags igen. Zzzzz

Den 18:e Juli 2007

Vi vaknar upp och konstaterar att det här var ju inget att oroa sig för. Campa utan el. Det går ju en natt eller två alldeles utmärkt.
Nu ska frugan in till butiken igen för att handla och så blir det.
Vid 12 tiden så checkar vi ut och kör mot Göteborg. Nu ska vi gå på Liseberg
Hittar en camping i navigatorn och kör dit. Lilleby camping heter den.
En liten camping precis vid havet strax utanför Göteborg vid havet.
Får plats 100 och backar in. Efter lite ompackning så beslutar vi stanna här i 2 nätter.

Den 19:e Juli 2007

Idag så gör vi Liseberg den stora äran att erhålla vårt besök. Det var mycket trevligt, faktiskt mer angenämt än Gröna lund tycker jag. Fantastiska attraktioner varvas med vackra planteringar.

Kommer tillbaka trötta och hungriga. Dags att laga middag, idag blir det glasnudlar och Dolmio tomatsås.
Medans jag lagar mat så står resterande familjen omkring i vagnen och byter om samt pular lite och flyttar om i vagnen, sen märker jag det inte kokar längre, tomatsåsen inte bubblar, inget lyse på kokplattan, vad katten ingen ström, vad trist, nu måste man börja ta reda på problemet till det också, mitt i maten.
Inget fungerar i vagnen. Går ut och testar vid stolpen och byter eluttag till grannens. Ingen el där heller. Säger till frugan att hon kan gå till receptionen och be om hjälp med elen, hon kommer tillbaka med en 10amperes keramikpropp. “- De gav mig den för att byta ut”. Var ska jag byta den då? Har ju inga proppar i vagnen.
Skickar iväg stor-grabben får att hämta hjälp. Så får jag försöka rädda middagen med gasol under tiden.
Han kommer tillbaka med en 10 meters motorvärmar kabel, och jag suckar. Va katten. Då tar frugan och går tillbaka med kabeln och kommer tillbaka, “de kommer snart.
Snart kommer en hjälpsam herre med testmejsel i högst hugg och kollar först stora elskåpet, sedan stolpen och utbrister “-du har fel på din anläggning!” -“Va” Vi tar loss kabel från stolpen och mäter upp den. Den är okej. Oh nej tänker jag, va katten kan ha gått sönder nu då. Sen kollar jag de små snabbsäkringarna ovanför spisen, allt fungerar där. Va katten kan det vara? Sen säger herrn, “-Var har du huvudsäkringen?” Huvudsäkringen? Tänker jag, “-Jo den sitter under bordet som är nedfällt och jag tittar ned, den är ju avslagen. Slår på den och då fungerar ju allt igen. Herrn skrattar och går ur vagnen och säger till frugan,
“-du, sälj gubben!” Där står jag lite halvt generad över en sådan fadäs, litet rodnande och gissar att det här kommer bli campingens samtalsämne ett tag framåt.
Funderar och funderar hur det kunde ha gått till, jag körde ju bara två kokplattor samtidigt och inget annat.
Sätter oss vid matbordet och berättar för frugan att jag kan inte förstå hur den kunde slås av, måste ju vara något jordfel på kokplattan i så fall. Den var ju köpt på Jula och är ju inget kvalitetsmärke precis.
Då säger frugan, “-jag flyttade en låda under bordet” “-VA!” säger jag och går och kollar, jo minsann.
Så är det, medan jag lagade maten så stängde hon av strömmen i hela vagnen och där får jag stå och skämmas inför campingvärdarna med “tummen mitt i handen”.
Hade god lust att be henne gå fram att säga som det var, men skrattade åt det hela sen istället.
Så håll era tanter borta från köket medan ni lagar mat så slipper ni skämmas senare.

Den 20:e Juli 2007
Idag så checkade vi ut från Lilleby i Göteborg och satte färden mot Öland.
Hade reserverat en plats på Sonia´s camping samt fått en plats på Sandbybadets camping.
Får ett samtal ungefär vid lunch från Sonias om att vi är välkomna om vi är intresserade. Och det är vi.
En femstjärnig camping måste vi ju bara testa på, så vi tar plats på Sonias och avbokar Sandbybadet.
Den var ju "bara" fyrstjärnig.
Kommer fram till Sonjas och checkar in och får plats nummer 16.
Idag så sätter vi upp förtältet. Tog säkert en och halvtimme men det gick för att vara första gången man sätter uppe ett förtält. Så långt tid kändes det i alla fall att det gjorde.
Kollar runt på campingen och barnen är helt uppe i ett något lyckorus.
Vi köper en varsin pizza i områdets restaurang och mår gott sen mot kvällen.

Den 21:a juli 2007
Barnen tittade på en föreställning med clowner och hade jättekul åt deras show. Annars tog vi det lite lugnt med aktiviteter, de fick hyra lite trampcyklar och gick en promenad ned till stranden.

Den 22:a juli 2007

Idag gjorde vi en liten utflykt till Långe Erik på Ölands norra udde.
Vilken upplevelse, så vackert och hur fina klapperstenskuster. Och så många fossiler.
Här är en perfekt plats om man har husbil och vill sova lite fritt. Parkeringsmöjligheter överallt. Lite svårare med vagn, men det går säkert på rastplatserna en eller annan natt. Såg inget förbud mot det.
Vi tog massor av foton till familjen, längtar till att få framkalla dessa.
Köpte lite nyrökt sik, laxsida och kräftor i en fiskebutik. Mmm vad gott det var.
Sprang senare in till affären på Sonjas och köpte två små nubbeglas till vagnen och överraskade frugan med dessa och lite kaffelikör till kaffet. Likören “Latte Macchiato” rekommenderas. Lite fudge och gräddkolasmak, och tillsammans med kaffe så är det jättegott.

Ikväll ska det bli storm tydligen, vi får väl se hur det blir.

Den 23:e Juli 2007.
Stormen kom och gick iväg.
Inget mer än par omskakningar av husvagnen. Inget dramatiskt alls.
Det kom en hel del regn, ganska mycket, men inte som i England.
Förtälts golvet var torrt och fint och gräset utanför torkade upp snabbt.
Åkte iväg och handlade lite mat på Rosas handel samt ett tvättställ i Löttorp.
Här handlades det ostgrillare, Debreziner, grillkorv och kotletter och fort som attan tillbaka till vagnen och på med el-grillen. Nu ska det lagas mat.
Helt fantastiskt goda Ostgrillare samt grillkorvar. Här ska det handlas fler gånger.

I övrigt löpte dagen på med en cykeltur för pojkarna.

Den 24:e Juli 2007.
Födelsedag idag för Mini-Ronaldo
Glasstårta till frukost! Jisses då.
Men det var levande ljus och hela kittet direkt på morgonen.

Senare bar det av till Borgholms slott.
Inne på parkeringen såg jag en cheva buss med en dekal med www.husvagnsform.com undras vem det var, såg ut att tillhöra något bröllopsarrangemang.
In på Borgholm, fantastisk ruin det är och så stort. Det var ju enormt. Man kan ju undra hur det såg ut i sina dagar när det var bebott. Måste ha varit bedårande.

Sen bar det av till Sollidens slott precis bredvid.
Fina planteringar samt vackert hus är det. Men att det ska kosta pengar till att titta på “slottet” det är ju skamligt.

Tillbaka till Sonjas camping och en arbetskollega lägger sig på en camping i närheten på en annan camping hör jag, Kyrketorps camping, man kanske får ta sig en blixtvisit senare i veckan. På kvällen blev det karaoke vid poolen och lite vin senare i förtältet. Ingen tv-kanal ännu *suck*

Den 25:e Juli 2007.
Fuktig morgon ute, usch vad trist.
Nu börjar man ju fundera på om det blir en sommar eller inte i landet. Man kanske skulle ha vänt tillbaka till Tyskland igen efter billreparationen, man börjar ju undra och längta till värmen igen.
Lill-grabben badar i poolen samt stor-grabben, ja vart tog han vägen, försvann tidigt i morse med en fotboll i handen. Fick ju en kamrat på en gång vid campingen. Hoppas väl att han kommer när han är hungrig, tja det är väl så det ska vara precis innan tonåren.

Villavagnen mitt emot fick besök idag, och parkerade sin bil mitt för vårt förtält. Hoppas på att de flyttar den efter de har packat ur den. Undrar hur de löser med camping avgiften. För campingen har ju en policy att max 2 vuxna samt 3 barn per familj, sen debiteras det extra.

Nu hör jag att helikoptern är på gång till campingen. Det erbjuds en rundflygning för 200kr för vuxna samt 150kr för barnen.
Ja man kan ju inget annat säga ett det erbjuds en hel del aktiviteter här på campingen, men att det ska kosta så in i vassen för varje aktivitet gör ju att man inte vill eller kan göra allt.
Idag börjar vi nog packa ihop våra saker för att checka ut i morgon.
Kanske stannar vi på en camping innan vi landar hemma på gården..

Den 26:e juli 2007
Vaknade upp till en fantastisk morgon, och vi beslutar att packa ihop medan förtältet är torrt.
Checkar ut och kommer iväg vid 12. Stannar till vid McDonalds i Oskarshamn för snabblunch och drar sedan vidare norrut.

Hela färden går jättebra ända tills Norrköping där vi kör på ett spännband modell större. Med hjärtat i halsgropen så lyckas vi undgå en punktering.
Kör upp för gatan hemmavid strax efter 18 och ställer av vagnen på uppfarten och kör bilen till andra ändan av tomten.
Precis när jag har låst bilen och går över gräsmattan så hör vi ett hejdundrande brak och ser hur förråds dörren hoppar till. Ganska olustigt var det. Att lagerhyllorna släppte från väggen just när vi kom hem. Det var pricken över i:et för denna resa.

Summering kort och gott.
Lämna aldrig hemmet fredagen den 13:e om du vill ha en smidig semester.

The Larzan Family

3 reaktioner på ”Semestern som gick fel men ändå lyckad (2007)

  1. PJ

    Härlig semesterberättelse! Även om den inte gick som planerat så verkar det ju ha blivit rätt bra ändå, och den var riktigt rolig att läsa! 🙂

    Gilla

  2. Pingback: Så här kan det gå med husvagn mot Kroatien. – Larzans HusvagnsBlogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.