Nya Husvagnsspeglar.

Tröttnade på att de förra speglarna darrade vid körning över 70km/h och lämnade trista märken på spegelhuset.

Se bilden, visst det går att ta bort bl.a. med Ren Fritid efter en tids tvättning. Men så trist.

husvagnsspegel (9)
Märken efter husvagnsspegel infästningen

Så jag beslöt att leta efter efter nya speglar. Ville absolut inte ha dessa enorma skärmmonterade speglar. Fick tag på nya mindre speglar hos Trollvagnen som man fäster på bilens ordinare speglar, med sugkoppsfäste.Jag var mycket skeptisk till dessa när jag första gången såg dessa i en film på Youtube och vilka hastigheter utlovades att de skulle hålla still. Känslan i ryggraden sa att dessa kommer knappast sitta fast under en längre färd och vid möten med tungtrafik, men samtidigt var de så pass små så jag kunde inte motstå. ”Tänk om de kunde fungera” var en tanke ändå. Sagt och gjort ringde in bestälningen på förmiddagen, redan nästa dag kunde jag hämta ut ett paket på postens utlämningsställe hemmavid.Ett paket kommer.

husvagnsspegelpaket

 O´hej vilket stort paket. Blev väldigt besviken inombords när jag såg storleken på paketet. Jag ville ju ha små speglar. Men när jag öppnade paketet såg jag att det var mycket omsorgsfullt packat för att de skulle hålla postens behandling.

husvagnsspegel (6)De var ju inte så stora. ”Jippii”
Öppnade paketet (snarare slet upp) och blev mycket överraskad över hur lite de vägde.
Det finns två olika modeller, en modell med rakt spegelglas och en med böjt, jag valde det senare med böjt glas (heter det konkav eller konvex?)
husvagnsspegel (7)
Efter en mycket snabb montering, ca 10 sekunder högst, så satt de på sin plats.
Så enkelt. Tog en sväng iväg direkt med dessa påmonterade, ut på motorvägen, upp i 120km/h.
Inte en vibration i glaset. Underbart. Och vilken sikt i dessa. Ser bakhjulen snurra utan problem och långt ut åt sidorna.
husvagnsspegel (11)Här på bilden så är de bara snabbt monterade, men när jag senare körde med vagnen efter så moterade jag sugkoppsfästet så långt in på glaset som det bara gick. Då blockerade inte sugkoppen synfältet i spegeln så det störde alls.  Ekipaget ser lite längre ut än i verkligheten men man vande sig mycket snabbt.
Efter en sommar med dessa så ger jag dessa speglar 4 tummar upp. De är suveräna.
När jag skulle montera bort dessa så fick jag ta i riktigt ordentligt.
husvagnsspegel (14)Till speglarna medföljde de mycket bra förvaringspåsar.
Rekommenderas
// Larzan.
 

10 reaktioner på ”Nya Husvagnsspeglar.

 1. Michael

  Kul att läsa att dina erfarenheter av speglarna stämmer med mina.
  Internet har stor genomslagskraft. Trollvagnen har sålt massor av dessa speglar. Undra varför.skratt!!

  Gilla

 2. Niklas

  Hej! Hittade din trevliga blogg när jag sökte efter speglar!
  Tror du att dessa speglar fungerar med fullbreddsvagn? Måste skaffa nya efter bilbyte, velar mellan skärmmonterade eller dessa!

  Gilla

  1. larzan107

   Hejsan.
   Tror att de passar alldeles utmärkt till din nya dragare. Som de ser på en utav bilderna har jag satt den rätt långt in mot bilen. Vid det läget har jag bra sikt vid min smala vagn. (230cm bred)
   man har en fantastisk bredd med vidvinkel speglarna, kan dock upplevas som långsmal bild bakåt, men man vänjer sig väldigt fort. Hade dessa när jag körde Caravan clubs Caramba med en Kabe fullbreddsvagn. Gick hur bra som helst. Speciellt vid 90graders högerbackning.
   Som sagt. Jag står fast vid att rekommendera dessa speglar.

   Gilla

   1. Niklas

    Det blev ett par obetydligt beganade Volvo Orginal skärmspeglar som jag modifierat fästena på för att passa på Opel Insignia! Synd att dom inte fungerade med fullbredd!

    Gilla

 3. Pingback: 2010 in review « Larzans Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.