Semestern 2009

Solljus var nyckelordet för denna semester. Egentligen inget inplanerat förutom att vi ville tillbaka till Danmark och Öland detta år. Sen var jag lite nyfiken på Kronocamping i Lidköping vad som var så speciellt med det.

Semester 2009 Ronneby & Tangloppen Danmark 076 - Kopia

Vi siktade söderut och skulle ta oss dag för dag dit solen sken.

Vi började som vanligt med att köra ned till Ronneby, till sommarhuset.

Kartbild

Ja, det är en omväg i den bemärkelsen om man snabbt ska till Danmark, men vi har Ronneby som avstamp om man säger så. Inte långt till något.

Har ju min egna lilla “parkeringsruta” utanför huset.Semester 2009 Ronneby & Tangloppen Danmark 075 - Copy

Resan hit till Ronneby var verkligen utav skiftande väder. Uppehåll, regn, ösregn, uppehåll och sol.

Semester 2009 Ronneby & Tangloppen Danmark 081

Köpte nya husvagnsspeglar till nya dragbilen. Fungerade bra över förväntan. Ser inte mycket ut för världen, men de ger verkligen bra överblick och är lättavlästa. Ville ha speglar som inte gör märken på bilen. Stannade i Ronneby ett tag innan vi siktade mot Danmark, där det lovades lite bättre väder.

Semester 2009 Ronneby & Tangloppen Danmark 142

Vi stannade till vid Ekeröds rastplats. Dels för att käka och sträcka på benen lite granna. Här fanns det en liten hage med getter som man kunde klättra in till. Maten på restaurangen var inte av högre klass precis, fast de skulle ha en rejäl köttdisk (såg inte den).

Semester 2009 Ronneby & Tangloppen Danmark 126 Semester 2009 Ronneby & Tangloppen Danmark 134

Den var snällare än den så ut att vara. *skratt* Skrämde skiten ur mig när jag skulle klappa den på huvudet. Snabb var den också.

Semester 2009 Ronneby & Tangloppen Danmark 144

En kort paus innan överfarten till Danmark för att fundera över campingval. Vi kom överens om att välja en camping strax utanför Köpenhamn då frugan ville in på Tivoli och jag motsatte mig, men vad hjälper det mot “regeringens” beslut.

Tangloppens camping utanför Köpenhamn fick det bli.Semester 2009 Danmark Öland 084

Kartbild

Vi fick välja en plats efter tycke och vi valde att stå långt in på campingen som står på en udde. Bara för att slippa genomfarts trafiken.

Semester 2009 Ronneby & Tangloppen Danmark 157

Tog ett kort när allt var uppsatt som vi brukar ha med oss. Vindskydd, soltak och mattan.

Semester 2009 Ronneby & Tangloppen Danmark 163

Vagnen på plats och bilen parkerad. Grilldags och dansk öl. Solen värmer som vanligt. Helt underbart.

Semester 2009 Danmark Öland 067

Nästa dag hamnade vi här efter att ha läst igenom en massa broschyrer på campingen. Så här i efterhand, så är akvariet värt minst ett besök. Broschyren var inte så inbjudande, men vi chansade.

Semester 2009 Danmark Öland 024

Fanns väldigt många olika färgglada och fula fiskar.

Vi fick se ett pirayastim käka lite kött och jisses vad det bubblade i vattnet. Tog inte många sekunder att innan betet var slut.

Hem till campingen igen och på med grillen, sen gick jag runt och tog lite bilder. Tangloppens camping har verkligen fina platser till de som kommer med husbil och ska övernatta. Underbara strandplatser som fotona nedan visar.

Semester 2009 Danmark Öland 075

Semester 2009 Danmark Öland 076

Nåja, lite lyx ska de väl ha om de nu får stå på vanliga parkeringsplatser övriga nätter så kan man gott unna de ett par fina platser. Bra inställning ifrån campingen tycker jag.

Kikade lite på tv och lyckades hitta en väderprognos. Den var väl inte alltför roligt med tanke på sol och kontinent. Skurar och växlande väder, dock mest regn. *megasuck*

Vi kikade frugan och jag i campingkatalogerna och hittade en annorlunda camping närmare Rödby. Kunde vara kul att besöka innan överfart till Tyskland.

Sagt och gjort, packa in allt och ger oss iväg mot Rödby.

Semester 2009 Danmark Öland 097

Western Camp.

Anländer på eftermiddagen och kliver in hos sheriffen och checkar in. Semester 2009 Danmark Öland 105

En camping med Vilda västern tema rakt igenom.

Ungarna blev alldeles till sig och måste väl medge att man blev ung igen i sinnet när man såg saloonen, The Jail och vapenbutiken m.m.Semester 2009 Danmark Öland 114

Fick en jättefin plats inne på “Prärien”. Lite trångt passage om man har fullbreddare p.g.a. buskarna men det går nog om man är försiktig.

Det var lite lättare med vår smala vagn.

Semester 2009 Danmark Öland 110

Barnens grillplats! Lucky Luke. Här kunde de grilla marshmallows och pinnbröd.

Semester 2009 Danmark Öland 112

“Är ni inte snälla barn så finns det en plats för er” *skratt*

Semester 2009 Danmark Öland 113

Campingen bjöd även på uppträdanden till barnen med pang-pang och hästar. Fantastiskt trevligt att se, men vi hade nog lite svårt med den södra Danskan, men man förstod i alla fall showens “fyllo” upp.

Semester 2009 Danmark Öland 128 Semester 2009 Danmark Öland 129

Om själva campingen då.

Det var mycket rent i alla sanitära anläggningar. Dusch och toa fanns det olika sorter av. Antigen enkla eller familjebad/dusch som man kunde låsa om sig och vara privat. Genomtänkt för barnfamiljer och vuxna utan barn. Köken höll högsta klass. Tvättstugan var enorm och väldigt fräsch.

Semester 2009 Danmark Öland 119 Semester 2009 Danmark Öland 115

Och som vanligt på danska campingar en enorm hoppkudde.

Semester 2009 Danmark Öland 118

Campingens egna tåg körde runt på campingen ett par gånger om dagen, praktiskt om man har mycket att bära, för campingen är enorm.

Semester 2009 Danmark Öland 123

Här blev vi kvar några dagar och njöt av solen, men speciellt varmt var det inte. Antagligen för att det blåste från havet (5oom bort) och vindarna kyldes ned.

Väderprognosen för Tyskland var inte speciellt rolig för de kommande dagarna. Riktiga regnskurar var på gång många dagar framåt. Usch.

Hemma i Sverige var det riktigt fint väder i Blekinge. Öland skulle få vackert väder och vet sedan någon sommar tillbaka att Norra Öland brukar ha kanonväder. Samtidigt får vi besked om tillökning hos ett par nära vänner boende i Jönköping. Sagt och gjort mot Sverige.

Mot Sverige igen.

Vi siktade in oss på Helsingborg för ett besök hos släktens äldste. Vägen via Helsingör över till Helsingborg gick väldigt smärtfritt och väldigt enkelt.

Fann en camping strax utanför Helsingborg, Röstånga Camping.

Ankommer campingen precis när himlen öppnar sig, checkar in, ut på plats 50 vill jag minnas och in i vagnen för att värma upp oss lite.

När vi skulle ställa upp vagnen så kom ett par änder gåendes längs den sjöblöta gräsmattan. Kanske tyckte de att de kunde simma runt lite.

Sen in till Helsingborg och ett par timmar senare in i vagnens goa värme. Vi somnade gott till regnets dova smattrande mot husvagnstaket. I förra vagnen var det som en resonanslåda i vagnen när det regnade riktigt ordentligt.

Dagen efter for vi iväg till Blekinge-Ronneby för att tvätta upp lite kläder och grovrensa i trädgården på buskage och ris.  Det blev några släplass till tippen.

Nöjda och belåtna lämnade vi Svåger och Svärmor i Ronneby och vi hade fått plats på vår favoritcamping Sonjas på Norra Öland.

Fick en underbar plats (Som vanligt) nr267. Stor och väldigt rymlig åt alla håll.

Solen värmde mycket gott och svetten pärlades ifrån pannan vid minsta ansträngning i denna tryckande hetta. Platsen låg inbäddad väldigt skyddad mellan stora häckar.

Solen sken och molnen med sin frånvaro.

DSC00451

Vi gjorde ett par turer i närområdet när hettan var som värst. En stopp hos Ninnis kroppkaksbod. Fantastiskt goda kroppkakor.

Ölandsmiljö

Vi handlade lite lokalproducerade grönsaker, nyfångad och rökt fisk i hamnen och åt mycket gott under veckan på Öland.

Nu ville vi se den nytillkomna bebisen hos våra vänner i Jönköping.

Regnet skulle komma till Kalmarregionen och vi packade vagnen för vidare avfärd, vilket visade sig vara smart. Då regnet låg tydligen djupt över campingarna fick vi höra efteråt. Skyfall.

Vi fick köa ut från Öland, missade helt bytesdagen. Jisses vilken kö. Det hade tydligen varit en olycka på Ölandsbron tidigare under förmiddagen och nu sträckte sig kön nästan till Löttorp. Efter ett tips på bensinmacken så kunde man köra den östra vägen, sagt och gjort. Den gick alldeles utmärkt. Kommer nog att köra denna väg upp nästa gång också.

Stannade till i Kalmar för att äta lite och när vi kom ut så blixtrade den riktigt rejält bland de becksvarta molnen. Ibland slog blixten ned till marken med en ordentlig knall. Lite småskraja sprang vi till bilen och satte oss i trygghet.

Vidare mot Jönköping. Klockan tickade på så vi stannade till vid Lovsjöbaden.

Lovsjöbadens camping-Lovsjö (11)

Checkade in på en strandtomt.

Regnet duggade ned (borde kanske ha stannat på Öland, tydligen väldigt vackert väder där igen) och frugan lagade middag och jag passade på att gå runt på campingen och tog lite bilder.

Lovsjöbadens camping-Lovsjö (17)Lovsjöbadens camping-Lovsjö (21)

Lovsjöbadens camping-Lovsjö (4)

Lovsjöbadens camping-Lovsjö (3) Lovsjöbadens camping-Lovsjö (7)

Här fanns det absolut inget att göra, varken för barnen eller oss vuxna. Så vi tog oss en tur i omgivningarna och hamnade

168

hos Hobby Caravan i Tenhult. Snacka om en död by. Mitt i sommaren och inte en människa syntes. Åkte in till den lokala affären enligt gps’en och handlade lite  ätbart inför kommande dagar. Regnet öste ned så vi gick och la oss.

Packade ihop på morgonen efter och checkade ut. Vi svängde in på A6 center i Jönköping för lite presentinköp och körde till våra vänner i Bankeryd.

Efter några timmars vila och fika samt presentöppning så siktade vi in färden mot Lidköping. Frugan bokade in oss på sista stora platsen med el och kabel-tv.

Incheckningen gick väldigt lätt och vagnen skulle in på plats. Precis som föregående natt så hade det antagligen regnat här så folk hade grävt diken runt förtälten. Leran låg djupt på gräsmattorna och vid varje kurva så hade bilar och vagnar kört djupa spår i mattan.

Såg inte så trevligt ut längre.

Kronocamping i Lidköping Kronocamping i Lidköping (2)

Vid ett uppehåll så gick jag ut för att ta lite bilder så slog det mig att det sitter stora skyltar om bevakning. Men hallå, på en camping. Frugan reagerade också.Kronocamping i Lidköping (4)

Mitt i bildtagandet så möts man av en polispatrull som kommer farande i polisbil inne på campingen. Ska man vara övervakad på sin semester? Nej tack.

Till och med på campingens lokala tv-kanal så varnades det för tjuvar och man skulle vara väldigt vaksam mot förtälten och oinbjudna gäster. Hur ska vi veta det vilka som är inbjudna.

Nu skulle vi synda lite till middag så vi beställde pizzor, de hade lite lustiga namn såsom Polar, Kabe m.m.

De gick ta mig faan inte att käka, så äckliga. Fick slänga dessa.

Toaletterna hade passerkorts system, så dumt.

Det enda som vi gillade med campingen var deras bangolf. Inte så speciell, men trevlig. Vi har likande hemmavid.

Äventyrsgolf på campingen i Lidköping (14)

Vi packade ihop våra saker så snabbt vi kunde dagen efter för campingen var inte alls i vår smak, inträngd mellan industriområden och bostadsområden.

Dessutom verkar de ha stora problem med stölder och det är ju inte semester om man ska behöva oroas över det med.

Vi körde hemåt och stannade till vid Laxå för att käka lite och hamnade sent på kvällen hemmavid. Var väldigt skönt att vara hemma igen. Ölandsveckan värmde fortfarande i kroppen och vi längtade tillbaka. Men nu skulle det bli födelsedagskalas här hemma så nu såg vi fram emot det.

Liten summering.

Vi fick rätt mycket sol, även om det regnade mellan körningarna mellan campingarna. Vissa campingar var helt klart överreklamerade medans andra lite väl anonyma. Lite trist tycker vi.

Vart resan 2010 går någonstans vet vi inte för tillfället, men vi har lite önskemål om Frankrike, Tyskland och lekparadis för barnen. Kanske Eurodisney.

Jag skulle vilja se Millaubron och Europas grand canyon bl.a.

Vi får se vart vi hamnar // Larzan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.