Önskemål, Planering och Vägval.

Det har diskuterats fram och tillbaka om vart vi ska i sommar här hemma, eller ja så mycket diskussion blev det inte sista gången. Det liknade mer önskelista. Mina önskemål står kvar men då med husbil. Har sista tiden kikat efter och omkring efter passande husbilsmodeller. Det är en stor investering och man ska försöka räkna hem det i utbyte av vad man får för upplevelser. Ekonomiskt kan det aldrig vara försvarbart att lägga dessa enorma pengar på ett fordon som bara står till 90% medan man är i arbetsför ålder. Som pensionär är det säkert lättare då man kan ta dagen eller veckorna som den kommer och bosätta sig ett halvår eller två i den på sydligare breddgrader.

Så tills vidare så har vi kvar vår underbara Solifer ifrån 1990. Den fungerar ju alldeles utmärkt till våra behov.

Har försökt att kika på olika vägval ut till vanliga resmål. Södra Frankrike, mot Italien, Alperna till och med Kroatien.

Just nu i skrivande stund är det ca –10c ute och inte alls så skönt som man skulle vilja vistas i. Någonstans i bakhuvudet finns den där värmen 2007 vi upplevde och värmer fortfarande sinnet. Alldeles underbart.

Så i år ska vi ut i Europa, på ett eller annat sätt.

Sitter med en vanlig kartbok tillhanda och kikar på olika vägval mot Udine i Italien. Därifrån så är Italienska kusten och Kroatien ett vägval.

Efter Udine då? Västerut för Italien och österut för Kroatien. Finns säkert andra bra vägval, men dessa verkar vara störst.

Kartbild

Det som är lite osäkert vägval är Tyskland. Vi kommer högst troligt att köra via Puttgarden. Ifrån Puttgarden mot Göttingen, har hört att väg B27 ska vara bra att köra med trevliga naturupplevelser. Men hur är den att köra egentligen? Mycket upp och ned, 30, 50 och 80 eller vad? Lastbilar måste tydligen köra på Autobahn så denna ska väl vara ok.

Kartbild

Nästa vägval kommer strax söder om München.

Kartbild

Via Innsbruk eller Salzburg? Den väg ger mest naturupplevelser. Långa tunnlar i all ära, men gillar nog att se häftiga bergsformationer, alptoppar än en liten vit prick långt fram växa till sig.

Campingar

Här vill jag nog ha lite tips utav er som läser på campingar som kan bjuda på lite extra skön natur. Får också vara den karaktären “komma sent-åka tidigt”.

Men visst längtar man redan.

camping Tenda

Så det blir inte södra Frankrike som jag ville. Det kommer att finnas kvar.  Däremot blir det värme och häftiga naturupplevelser.

// Larzan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.