Sportlov, eller vad?

Äntligen sportlov, skulle man kunna tro i alla fall.

Sportlov

Solen lyser och det är ca åtta grader kallt ute. Perfekt väder för utomhus aktiviteter. Vilket det också har blivit hittills, fast inte i form av officiell sportgren i alla fall.

Tövädret gav en olustig arbetsinsats. Dropp på vinden, p.g.a. isbildning ifrån mekaniska ventilationen. Hacka is i 4 timmar på taket. Ja det gav ordentlig värk i axeln eftersom man var tvungen att ta till ett stämjärn och minisläggan.

Sen snöskottning ända upp till taknocken på ett tak som lutar ca 38grader. Det var minst sagt spännande, speciellt med vetskapen att det finns is under snön.

Igår Måndag höll jag på att sätta kaffet i fel strupe. Precis när kaffet skulle smaka som bäst hördes det en knall och garageports fjäderns daller. Var bara att kasta på sig kläder och gå ut och kika på eländet.

Kunde dock inte se något takras i alla fall, förutom att garageporten satt lite-lite snett. Asfalten hade rest sig lite och överliggaren ovanför porten låg lite böjd.

Ovanpå garagetaket låg det dock mycket snö, och efter tövädret samt regnet gjorde att det vägde nog alldeles för mycket.

Så det var inget annat att göra än upp taket och skotta även det. Fy faan vad det vägde. Riktigt tung blötsnö. Tur att det “bara” är ca 40kvm tak. Så efter ungefär 4 timmar så kommer man in, lagom mör i armarna.

Med darrande händer så ska tangentbordet bytas på laptopen. Premiär för mig för att sådant byte. Men det gick bra det med, innan jag kunde luska ut hur kabelstammen var fastsatt.

Så idag är det normala vinteraktiviteter som gäller. Lillgrabben ska få ta på sig längdskidor för första gången. Själv ska jag assistera till en början i alla fall och ta emot och hjälpa till med resning.

Sen blir det till att kika in lite städer på nätet längs autobahn inför sommarens resa.

Visste du om att man kan kika på youtube och på Kasselbackarna? Jo, det finns folk som har lagt upp filmavsnitt på nätet om dessa backar.

Nu ska jag ut.

// Larzan. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.