Liten kort sammanfattning om årets stora resa.

Ska försöka knåpa ned lite reflektioner av årets resa.

 

 • Resan gick lättare än jag hade räknat med. Med tanke på alla rastplatser som finns längs Autobahn och motorvägarna i Österrike och Slovenien så var det aldrig några problem med varken raster, bränsle eller toaletter.
 • Campingar finns överallt, kom ihåg att alla campingar tar inte emot husdjur. Det glömde jag.
 • Egentligen borde man ha en Dashcam, en liten digital filmkamera i bilen som filmar dessa vackra landskap medan man kör. Överväger en till nästa resa. 
 • Längs hela resan i Tyskland så fanns information om utflyktsmål, slott mm längs motorvägen. Man har alldeles för lite semester helt klart.
 • Med lite knackig skoltyska så klarar man sig rätt bra, många ord visste jag inte ens att jag kunde, hade glömt de. Men med trevliga grannar så lossnade det mer och mer.
 • Ta det lugnt. Det finns en ny kö efter nästa stad att fastna i. Faktum var att på resan ned så hade inte vi speciellt mycket kö. Klockan var närmare 16 när vi ankom München och då var det lite köer. Men köerna i Stockholm är klart sämre. På vägen hem, så var det köer lite varstans.
 • Trafikmoralen upplevde jag som högre utanför Sverige.
 • Vi tog in på campingar varje natt. Det är rätt skönt och tryggt, man kan köpa frukostbröd oftast. Klar lyx man vill kosta på under semestern. Utcheckning sker oftast tidigast klockan 8.
 • Resan var inte jobbig, trots avståndet ifrån södra Stockholm till Kroatien. I och med att man tog resan som den kom, och inte hade något bokat förutom cacmpingen i Kroatien. Hade ju inga tider att passa.
 • Slovenien är nog ett intressant land att utforska. Kanske om nåt år eller så.
 • Södra Tyskland och Österrike är fantastiska landskap. Luften uppe bland bergen kändes klart lättare att andas. Dramatiska landskap i en underbar natur, ta med din fin-kamera.

Vi packade alldeles för mycket med oss av allt egentligen. För mycket kläder, för mycket mat både kyld och fryst. Golvmattan rullade vi ihop och la i kofferten efter ett par dagar. Allt gräs och frön fastnade i den hela tiden. Bordsfläkten glömde vi hemma, köpte ny på plats.

Campingen var enormt stor, men det var aldrig trängsel mer än vissa tider när man skulle beställa mat vid centrumet.  Annars var det alltid rent och fräscht.

ja det var en del som ramlade ur Hjärnkontoret. 

Nu ser vi fram emot nästa resa.

 

// Larzan

En reaktion på ”Liten kort sammanfattning om årets stora resa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.