Äntligen semester.

IMG_1769Då var det dags för semester igen med hela familjen. Vi kör söderut utan något inbokat, vare sig övernattning eller att uppleva. Vi tar dagen som den kommer.

Avresedag.

Dagen börjar mindre bra, precis klarat av frukosten så går strömmen hemma, becksvart i badrum och kylen vågar vi inte öppna. Kommer inte fram till Vattenfall. Nåja tiden får och vi packar in kläder och liknande i vagnen och strömmen kommer tillbaka efter 2 timmar. Dags att börja packa ut mat, känner plötsligt en brandlukt, det är skogsbrand!!

Men va sjutton mer ska hända innan man ska komma iväg. Sirener ljudet överallt, flygplan flyget över, och tiden går, inte kan man lämna hemmet nu.

Men vid 15-tiden, fem timmar efter önskad avresetid så kommer vi iväg.

Första stoppet KFC i Nyköping. Helt ok kycklingklubbor. Efter lunch/middag så åker vi vidare söderut och bestämmer oss för att övernatta i Habo utanför Jönköping.

Här kopplar vi av och njuter första kvällen. Imorgon bär det vidare söderut. Förhoppningen är Malmö eller en bit in i Danmark i alla fall innan vi slår läger för natten.

Dag två.

Ibland blir det inte som man tänkt sig, bilen började låta illa och behöver lite kärlek. Inget farligt utan anliggande bromsar bak, fälgarna alldeles kokheta och det är inte alls bra vid längre körning. In på Holmgrens bil i Värnamo och åtminstone en extra natt här i Småland på camping i Värnamo. Trevlig camping utan massa polletter eller kort till dusch.

Härligt att man inte har några måsten eller tidtabeller att anpassa sig efter. Så glad och tacksam att de kunde ta emot vår NELLY som vi kallar bilen.

Det går ingen nöd på oss, vi njuter av ledigheten. Vi kollar på fotboll och Kroatien tog sig till final, det blir nog en fantastisk match på söndag.

( fotbollen kanske syns )

Nu hoppas på en QuickFix imorgon så vi kan rulla långt imorgon. Blåser upp en luftmadrass till äldsta sonen som vi lägger på golvet där matbordet ska stå egentligen. Bordet lämnade vi hemma.

Dag tre.

Vaknar strax före 6 och får mig ett skratt då sonen som ligger på luftmadrassen ligger med benen i vädret och ryggen dikt an mot golvet. Inser att det där måste vi lösa för humör och kropp.

In med bilen på verkstaden och är så tacksam att de kunde ta emot bilen så snabbt. Tar ut en hyrbil då det är 6km till campingen och ska handla lite senare under dagen. Åker tillbaka till campingen för att äta frukost tillsammans med familjen. Börjar funder över sänglösningen och beslutar mig för att köpa en skiva och göra en bred säng.

Hinner bara mäta så ringer de ifrån Holmgrens bil och meddelar att bilen är lagad och nya bromsar bak.

Åker direkt till verkstaden och hämtar bilen. Nu ska jag hitta en brädgård som kan såga till skiva och reglar till sängen. Efter lite googlande så hittar jag Beijer bygg och åker dit och hem och börjar bygga. IMG_1612

Sängen blir perfekt och stadig. Så killarna får dela på en 220×170 säng nu.

Packar ihop och det är dags att rulla vidare söderut. Rullade ned till Malmö Sibbarp camping och det gick jättebra, lite fräschare än sist för 4 år sedan. Vi får en liten och trång tomt intill en Tabbert som ser ut att stått länge. Men skam den som ger sig. Vi spelar lite Uno på kvällen innan läggdags Imorgon ska vi åka över bron till Danmark, men har inte bestämt mig ännu vilken väg vi ska ta till Tyskland.

Vi tog en promenad ned till sundet och tog lite foton med systemkameran. Mer bilder kommer senare i andra inlägg. Sov fantastiskt skönt, igen.

IMG_1640.JPG

Dag fyra.

Uppe med tuppen som vanligt när jag sover i vagnen och känner mig så utvilad. Vi gör oss i ordning och rullar ut. Idag fortsätter vi mot Tyskland. Vi stannar till vid brofästet och plockar upp en brobizz som vi kopplade med bilens regnummer. Och vi fortsätter färden. IMG_1646Vi bestämmer oss att vi kör över Odense igen och kör ca 20 minuter efter att motorvägen har delat sig mot Odense och Rödby, Tvärstopp. Vi hör på radion att det är ca 500m kö framför oss, vilket även Waze-Appen berättar för oss. Vi står helt still. Börjar fundera över vägvalet. Vi rullar sakta meter för meter, efter en liten stund kommer vi till olycksplatsen. Lastbil och personbil, men det ser ut att gått relativt bra ändå, trots stora plåtskador. Vi rullar vidare kör över Stora Bältbron och tar in på en Mc Donalds på Odense. Märkligt att det kan sådan skillnad på de svenska slafsburgarna och dessa fina burgare, ( som på bilder de presenteras ) de var ju t.o.m. goda. Pommes var också goda och dessutom krispiga. Märkligt alltså.

Färden fortsätter och helt plötsligt kör vi över lilla bält och orten Kolding dyker upp på skyltarna. Vi kör söderut och det går inte lång stund alls så passerar vi gränsen till Tyskland. Verkligen snabb resa denna gång. Det är någon form av tullkontroll mot Danmark noterar vi och en lång kö norrut. Tiden och milen rullar på och Hamburg passeras. Dags att ta in på camping, vi väljer att ta in rätt tidigt på camping i Bispingen, Brunatal.

Vi har stannat till på denna pärla tidigare gånger och njuter av lugnet, fick en bra plan plats på campingen. Slår läger och kopplar av me en kall dricka. Uno-leken plockas fram igen, härligt att njuta av lite sällskapsspel med familjen, utan teknik. lägger oss vid 22 och sover gott.

Dag fem.

Hämtar de förbeställda frallorna och vi gör i ordning frukost och väcker ungdomarna. Efter avslutad frukost rullar vi vidare söderut. Vägbyggen-vägbyggen-vägbyggen. Det är tight på vägen, vagnen når nästan över de gula tillfälliga linjer på bägge sidor. 2,1m i vänster körfält och 3 m i det högra körfältet.

Kasselbackarna rullar på bra, det går tungt uppför några backar och väldigt snabbt vissa delar av backarna. Där i mitten av en backe i en kurva så står det en stor vit låda på andra sidan räcket och det blinkar rött, oregelbundet samtidigt som jag blir passerad av flera bilar. Misstänker fartkamera.

Backarna är slut och vi rullar på, tankar och pausar då och då. Vi börjar närma oss München och gps varnar för olycka längre fram, vi väljer gps´ens förslag på omväg på olycksplatsen. Hamnar på en annan motorväg och kör 2 mil för att sedan ta in på en fin landsväg. Håller bra hastighet och ser på kartan att vi är på rätt väg. Imponerad av Tysklands vägnät. Så fantastiskt lättkört. Blir absolut fler landsvägar nästa gång.

Vi fotar som alla andra Allianz Arena när vi passerar i svängen ifrån motorvägen.IMG_1701 Nu hamnade vi i ett rejält vägarbetsområde efter böjen. Trots långa och många vägarbeten så rullar det på något sätt alltid i ca 80km/h i två filer. Märkligt om man jämför mot Sverige. Där blir det totalt kaos om något litet stör trafiken, snöflinga, regndroppe, skräp på vägbanan eller stilla stående bilist. Det var inte många bilar som stod still längs vägarna, kanske en med punktering i hela Tyskland på väg söderut som vi noterade.

Vi tar siktet mot Inzell för övernattning och svänger av mot bergen, ungefär vid Chiemsee. Också en camping vi verkligen älskar. Lindlbauer. Kommer fram rätt sent och klockan visar kvart över elva.. Tvärfullt! Vad ska vi göra? Kikar i google maps och ser att det finns en camping en bit bort och vi kör dit. Det är är en camping och ställplats därmed men hittar ingen att kontakta. Så vi kör tillbaka och ställer oss på gräset. Lagar till en enkel varm måltid i vagnen, Gulasch. Där står vi i mörkret och äter soppa, på gräset utanför ställplatsen. (hahaha) Vilken syn. Nåja. Mätta och belåtna lägger vi oss tryggt.IMG_1705

Dag sex

Vaknar strax efter 5 på morgonen och hör hur flera packar ihop och drar. Flera av dessa stod illa till och kommit sent. De bara drar, receptionen öppna först klockan åtta på morgonen. Tycker det är lite fräckt att Stå på ställplatsen och sedan bara dra iväg.

Vi packar ihop vårt och kommer iväg rätt hyfsat och ser att det är ca 45 mil kvar till Park Umag. In i Österrike, där vi passar på att förköpa tunnelavgifterna till Karawanken och Tauern samt vignetten till Österrikes vägar. Smidigt.

In i Slovenien och köper vignetten på första mack. Lite kö var det längs vägen men inte så farligt som befarat. Lite vägarbeten här också men det rullar på. Börjar närma oss Kroatien och vi leds in på A1, den vägen närmast havet. Nu är det bara 5 km kvar till gränsen och nu står det still. Dessa sista kilometrarna tog minst 50 minuter. Jisses så segt. Aldrig mer att vi passerar gränsen på en helg, aldrig. Nu är det ungefär 2 mil kvar till campingen och vi tar en kort bit på motorvägen, 10 kuna kostar den lilla resan.

Kommer fram till campingen och vi köar oss fram, får några förslag på campingtomter och vi traskar dit. Nu minns vi att campingen var enorm, alldeles för stor för att traska snabbt i hettan. Missnöjda med platsen traskar vi tillbaka, och hör efter om de inte har en plats närmare receptionen, det fanns. Vi väljer den istället. Märkligt att vi inte blev erbjudna den platsen först.

Det börjar närma sig avspark på VM-finalen och vi hittar vår lilla plats. Hm, väldigt nära servicehus, lutande tomt och nära avfallsstationen. Mysigt va. Not. Vi får vagnen till slut på plats och avsparken går. Check, VM final på plats i Kroatien. Jubel överallt när Kroatien gör mål. Vilket jubel.

Njuter av värmen och vi går ned till badplatsen dagen efter och njuter ännu mer. Dock så växer missnöjet med platsen så vi gör ett försök med att försöka byta plats till norra delen där vi trivdes sist. Men icke. Nä det är så klart när nästan hela Tyskland, Holland och Österrike har gått på semester. Inte alls bra att åka så här sent på året. Märker vi. Trångt och trängsel överallt.

Dag sju.

Frukost, åker iväg för att handla frukost frallor. På första ”Bakery” så är kön otroligt lång till den lilla brödboden. Så åker iväg till Konzum på campingen och ska gå in och möts av en rygg av en man i endast badbyxor, tänker att jag ska gå förbi men ser att det är kön till kassan, via bröddisken. Men snälla någon. Så goda är inte bröden. Tur att vi har lite bröd kvar i vagnen. Åker tillbaka tomhänt. Aldrig att jag ställer mig i den kön.

Trångt är det upp till vagnen, lyckas pula in bilen på tomten tillsammans med vagnen och hör hur en lastbil kommer upp för samma gata som jag precis kört. Den smeker sig förbi. Soptömning, fy fasiken vad det stinker. Strax efter kommer nästa sopbil och tar grovsopor. Det luktar inte mumma precis om den heller.

Nu är jag rejält missnöjd med platsen och det är de övriga med. Inget privatliv alls, alla går förbi och stirrar på oss med lutande bord och stolar, det ser säkert komiskt ut, men är inte alls det. Vi pratar hur vi ska göra och vi har faktiskt lite avsmak på campingen nu. Vi vill bara bort därifrån. Så sagt och gjort, dagen efter åker vi norrut igen.

Dag åtta.

Vi tar sikte mot alperna och Bayern igen och ser att vi borde anlända runt 19 till campingen i Inzell. Vi hade visserligen pratat om att kanske åka till Zell am see, men vi trivs så förbaskat bra i Inzell. Vi kommer fram i tid och ställer upp vagnen på en nästan tom ställplats. Går iväg mot restaurangen och sätter oss ned. Inklusive hund. Vi sitter ute i friska härliga luften och njuter. Här trivs vi allihopa.

Vi njuter av ett lokalt vin och Weissbier samt schnitzel för oss pojkar och frun tar en grillad kycklingfile med kantarellrisotto. Fick smaka av hennes rätt och det var den godaste och en underbart krämig risotto jag smakat. helt fantastisk god. Får ni chansen, smaka den.

Mätta och belåtna tar vi en promenad till campingen runt närområdet, kommer förbi ett hus där fönstren är öppna och en blåsorkester spelar över ängarna och mot bergen intill. Lite romantiskt faktiskt. Vi kommer tillbaka till campingen, ställplatsen och ser att det kommit några fler. Vi drar några partier Uno, och gör oss redo för natten.

Vaknar kl 01, av ett det kommer en bil och parkerar intill oss, de fäller ned stödbenen snabbt och går in i vagnen. Somnar om.

Dag åtta.

Vi passar på att göra oss i ordning i det fina servicehuset, duschar och rullar iväg runt tiotiden.Vi rullar norrut, och hamnar i vägarbetet vid München, inte lika stort som i södergående, men det rullar på sakta. Vi pratar om att se om det finns någon camping strax innan Kassel för att övernatta på, men milen rullar på snabbt, plötsligt är vi där. Det går hur smidigt som helst norrut. Märkligt.

Vid ett tankstopp så beslutar vi att vi kör hemåt igen, dels för att det är vackert väder hemma och de lovar en längre tids period med varmt väder, så tar vi sikte mot vår favorit i Bispingen. Vi anländer vid halv nio på kvällen och frågar om det går bra att äta, de fixar schnitzel till oss alla säger de. Vilken service.

Vi gör oss i ordning och sätter oss utomhus, och sedan kommer stora salladstallrikar som man blir halvmätt på och därefter kommer schnitzeln med svampsås och potatis i olika varianter. Proppmätta går vi till vagnen, spelar lite… Uno, och lägger oss senare.

Kikar lite i google maps och det är inte så långt till Flensburg, ca 24 mil.

Dag nio.

Vi tar det väldigt lugnt och ger oss iväg vid 11. Milen rullar på och vi är plötsligt framme vid Scandinavian Park. Skickar in övriga familjen och jag och hunden stannar i bilen och kopplar av. Njuter och försöker småblunda lite men det går inte. vagn efter vagn kommer med det ena lasten efter det andra. Vilka berg av dricka. Skickar en lista till familjen med olika alternativ de kan köpa. Får en stund senare ett sms med bild på deras vagn, de har köpt allt. Efter en stund rullar de fram och lastar in allt i vagnen så nära axeln som möjligt. Det känns bra att dra vagnen trots lasten. Vi rullar på hemåt mot Sverige. Broarna passeras snabbt och vi tar in på campingen i Malmö igen. Växlar några ord med campinggrannen innan vi gör oss klara för kväll och natt med lite Uno-spel först.

Dag tio.

Åka hem? Eftersom vi ni är hemma i Sverige och vädret bara fortsätter att vara så där underbart, så åker vi hem till Stockholm idag. Vi packar ihop det lilla vi har efter en god natts sömn och frukost. Checkar ut och vi rullat på. Varför alla dessa farthinder och cirkulationsplatser i Malmö. Man bara undrar.  Vi tar rast strax före Jönköping, käkar lite burgare (fortfarande bättre än i Stockholm) och noterar att en bil med husvagn lyckas faktiskt ta upp 3 platser. Så strax efter kommer en tysk med släp, svär på tyska och pekar och skriker dumbkopf….(stavning?) Plötsligt vill ingen kännas vid bil och husvagn. *skratt*

Mätta rullar vi vidare norrut mot vägarbetet vid Gränna, det står mer still här än vad det någonsin gjorde i Tyskland, och det är bara bilisternas fel som ska trängas istället för att samsas.

Sen rullar milen på väldigt snabbt igen. Och vi parkerar hemma strax före 20. Hemma‼️ Vilken hetta, woow fortfarande underbart. Ångrar inget. Vill ha fler sådana varma sommarmånader nästa år.

Nu återstår urpackning i morgon och senare städa ur allt och sedan rulla ut husvagnen till säsongsplatsen.

Tack för att ni läste. Kommer snart mer bilder med en lite text till om semestern i andra inlägg.

#larzan #husvagnssemester #kroatienmedhuavagn #inzell #habocamping #firstcampmalmö #campingbispingen #campingbraunatal #parkumag #scandinavianpark #blogg #husvagnsblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.