Vikingtvätt, nämen hoppla!

Har nu tvättat av vinterfälgarna med Vikingtvätt som jag beställde ifrån Mackans garage. Leveransen tog mindre än 24 timmar, imponerad. Tack DHL och Mackans Garage.

Började med att plocka fram de skitiga fälgarna.

Två vintrars skit och en sommars gegga sitter på insidan. På med Vikingtvätt och väntar i ca 4 minuter Här använder jag Biltemas lilla oranga tryckspruta i en del Vikingtvätt och en liter varmt vatten 1:10.

Ser att det torkar rätt snabbt trots att det är ca +4°c ute. Så på med lite till och det går åt ca halva mängden, allt som allt.

Allt som allt så får det verka 6 minuter och ser att det rinner av samdlösnong.. jag tar fram trädgårdsslangen och spolar av och det blir rent, och jag ser nu att fälgarna har oxiderat rejält. Det som jag trodde var högar av smuts var helt enkelt rost.

Nästa sommar åker fälgarna in på reparation och pulverlackning.
En hel del skador kryper fram.

Hade lite flygrostborttagare ifrån Mikrofiber.se så vände på fälgarna och när det verka länge. Kanske 4 minuter. Men ingen tendens till färgändring eller rinnande ifrån framsidan.

Det verkar som Vikingtvätt tog hand om flygrosten också för rinner inget alls efter jag sprutade på Mikrofibers Ironi-x.
Fälgskada

Så jag spolade av allt och kör ett litet test på brädan intill garaget som har påväxt av mossa och alger. Sprutar på samma lösning av Vikingtvätt och ser efter några sekunder hur det rinner av grönt, ingen bearbetning alls. Spolar av med trädgårdsslangen.

Resultatet då?

Skulle vilja påstå att Vikingtvätt är rena Hulken i form av de Alkaliska tvättmedlen. Superallsvensk om man skulle säga så, även med endast 1 del Vikingtvätt och 10 delar vatten.

Ska testa lite andra ställen med, badrummets kakelfogar och som sagt huset ska få sig en rejäl tvätt till våren.

Helnöjd hittills.

Med vänlig hälsning, Larzan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.