Men nu får det räcka med snö.

Dagarna går och snöandet bara fortsätter. Knappt en dags uppehåll. Skulle det råka vara uppehåll ja då är det –15 eller ännu kallare  ute.

Campandet med husvagn känns väldigt avlägset just nu. Vagnen är insnöad/inplogad så det är ingen ide ens att fundera på en liten tur.

Fick en olustigt fel på dragbilen.

Låste bilen som vanligt på kvällen, dagen efter skulle jag iväg på ett möte vid lunchtid.

Skulle larma av bilen, ingen kvittens. Va! Frågade frugan om hon minns att jag larmade på -“jodå, du larmade på”. Meen vad nu då.

Får låsa upp bilen med nyckel, är beredd på larmet, men inte då. Va! Inget larm.

Startar bilen, och det fungerar så immobilizern är inte i funktion heller. Låter ju inget lovande. Funderar ett och två varv till OM jag verkligen larmade på bilen och kommer fram till att så är det. Jag larmade på bilen.

Kör iväg och kommer ca 250m så börjar felmeddelandena ramla in i displayen och röd varningstriangel och batterilampa tänds. Då det är en diesel så vänder jag om och kör hem och backar in på garageuppfarten “in-case-off” bärgning.

Ställer in mötet och kommer på att jag fick ju en avi om assistans eftersom jag gjord originalservice på Biliaverkstad. Letar fram den och läser igenom och känner mig lite lättad efter ha läst villkoren noga.

Ringer Volvoassistans och får snabbt komma fram i den lilla kö som finns och det samtalet varar inte många minuter.

Hyrbil ordnad tre dagar framåt, bärgning ordnad på så kort tid.

Knatar ned till macken och hämtar ut en Avensis med gummisnoddsmotor. Sablar vilken trist bil. Händer inget när man ska accelerera. Snål ja, men oerhört trist bil. (Kommer aldrig att köpa en likadan)

Får samtal på måndagen från verkstaden att de ska ta in den under tisdagen, men redan på måndagseftermiddagen så ringer de att de har hittat ett fel, en databox som “somnat” in.

På tisdagen får jag redan hämta ut bilen. Så underbart att köra sin egen bil igen.

Det känns tryggt inför sommarens äventyr att ha denna Volvoassistans med sig i  bagaget. Har du inte en assistansförsäkring, skaffa dig en är min rekommendation.

Nä, nu ska jag ut och skotta ännu en sväng ikväll, tredje gången ikväll.

Ha det gott // Larzan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.