Vilka förmåner är det med att vara medlem i Caravan club?

I början på varje år kommer det ett häfte tillsammans med tidningen Fritidsmagasinet Caravan. Det är kombinerat rabatthäfte och en lista över Caravan Clubs campingar. Denna folder så har man en överblick av sina rabatter på bla. resor, däck, fordonsservice, försäkringar, produkter så som cyklar, Campingkort, inträden till djurpark och lekland, Rasta restauranger, fri entre till Nordens ark, Rabatt på Camping Rubicone Italien fordonsbesiktning, rabatt på egen hjärtstartare, drivmedel, gasol, tillbehör, rabatt på kapell och tälttvätt med mera. Har listat en del av dessa då frågorna kommer upp i olika sammanhang, ”Är det bra att vara medlem, kostar det mer än det smakar, vilka rabatter har man?

Få en flaska vin när du besöker butiken, ja varför inte. ofta ett mycket gott vin.

Vila behöver man göra när man kör, varför inte ta in på ett Rasta ät och koppla av en stund när man är på resande fot.

För min egen del så spar jag ihop medlemspriset med råge på bränslerabatten man har genom Caravan club. Allt över det är bara klirr i kassan, om man säger så.

Campingarna då, vad får jag där? Ja förutom ett trevligt bemötande, fina campingplatser och ett väldigt fördelaktigt övernattningskostnad eller säsongsavgift. Klart värt varje krona.

Men hur kan det vara så mycket lägre? Ja man har två arbetsdagar, en på våren och en på hösten där man gemensamt exempelvis röjer lite sly, rensar i rabatterna, målar hus osv. Inte så farligt med tanke på att du ofta får mycket goda vänner. Kan ju vara värt någon timmas gemensam arbetsinsats på någon timmer, eller hur.

Men har hört att man får städa? Ja, det är faktiskt sant, man har en så kallad hygienvecka där man sopar av servicehus, fyller på toalettpapper, kollar av att toaletterna ser okej ut. Torkar av ytor, speglar mm.

En säsong är 26 veckor lång, ifrån tidig April till tidig oktober. Så med andra ord inte så farligt tycker jag om man nu gemensamt får hjälpa till lite och hålla efter. Dessutom är man aldrig ensam om att arbeta.

På det hela är det väl inte så farligt, eller? Just med tanke på vad Du får igenom klubben.

Sen har vi jäkligt roligt också. Vi hittar på massa tokigheter, leker lite, fixar fester både traditionsenligt så som midsommar, kraft premiär och surströmmingskalas, vi tar in dansband som får spela. vi dansar runt majstänger, spelar bangolf eller boule osv. Alltså det är aldrig en lugn stund, eller jo, det är det visst. Man behöver inte göra allt, man kan ju faktiskt bara njuta, koppla av, ta en cykeltur, gå och plocka svamp eller bär. Som sagt, Caravan club kan nog erbjuda med än man tror, om man ger det en chans. Och dessutom är man ju aldrig tvingad till att tycka som alla andra, det är en ren myt. Många som blir medlemmar blir det för många år, medan en del som inte gett klubben en chans går ur direkt. Så allt är inte bara kronor i ens plånbok, man får väldigt goda vänner och jäkligt kul på köpet.

// Larzan som gett klubbenen chans och trivs med det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.