Sätter LMC ny standard för året runt bruk?

Märkligt, precis vad Husvagn och Camping skriver om också.

Vad får jag om jag börjar titta lite närmare på en LMC?

Om man börjar med att titta på garantierna så är de väldigt generösa och tilltagna, hela 12år på täthetsgarantin. Inte illa. Dessutom när man synar vagnen så har LMC tagit bort allt organisk material i väggar, tak o golv. Det är plast o glasfiber. Dvs det kommer inte ruttna, fuktskador är långt borta ur leken.

Utrustningsnivå. Räcker alldeles utmärkt till de 4 veckor man har semester om året samt en och annan utflykt. Vattenburenvärme finns som tillval.

Man brukar lite nonchalant säga att KABE eller de nordiska tillverkarna, har haft bästa möjligheterna för att bygga vagnar för året runt bruk. Bra vattenburen värme samtidigt med högt isolerande värde, ger behaglig inomhusklimat. Nu har de fått konkurrens, eller Kabe rättare sagt.

KABE var först med plastreglar. Nu har även LMC satt en ny standard för sig, där precis som KABE börjat med plastreglar. Däremot har den svenska tillverkaren valt att även ha aluminiumvägg även på insidan sedan några år. LMC har valt att använda sig av plastväggar och även plastgolv, det ger en ny möjlighet att bruka vagnen året runt och slippa oroa sig för korrosion pga vägsalt.

Att köra med vagnen vintertid och sedan tvätta en vagn på vintern att inte någon större ”hit” tidigare om man inte har tillgång till torkhall, och långt ifrån många har de möjligheterna. Nu är inte behovet lika stort eftersom det är plast och glasfiber på undersidan.

Eftersom LMC är i princip en plastskal utvändigt så behöver man inte oroa sig för att vägsaltet ska oxidera hål i någon del av karossen. Att man dessutom väljer att ha hela 12-års täthetsgaranti gör ju inte saken mindre attraktiv.

Den som en gång läser hela garantibladet på en inhemsk tillverkad vagn inser ju relativt snabbt att man tillverkat en vagn och sedan säger man ”lycka till” till den som köper vagnen.

Kan LMC ge KABE en utmaning som året runt vagn? Ja, jag anser det, i alla fall om man väljer med Alde vattenburen centralvärme.

// Larzan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.